Rýchle odhalenie príčin problému s Rohde&Schwarz Scope Rider RTH1000

Rušenia a anomálie v elektrických signáloch môžu spôsobiť problémy v zariadeniach a elektronických systémoch. Predovšetkým v priemyselných podnikoch, kde sa každá minúta odstavenia zariadení počíta, je dôležité mať k dispozícii merací prístroj na rýchle odhalenie a nájdenie zdrojov týchto rušení.

Riešenie ponúka naša firma TR instruments v spolupráci s nemeckým výrobcom Rohde&Schwarz v podobe osciloskopu RTH 1000. Jedná sa o batériovo napájaný osciloskop s izolovanými kanálmi medzi sebou a od zeme. Osciloskop spĺňa bezpečnostnú klasifikáciu CAT IV 600 V a s funkciami a parametrami sa približuje k stolným osciloskopom Rohde&Schwarz.

Šírka pásma osciloskopu je v základnom prevedení do 60 MHz s možnosťou rozšírenia až do 500 MHz. Vzorkovacia rýchlosť do 5 GSa/s, 10 bitový A/D prevodník a vnútorná pamäť osciloskopu 500k vzoriek robí z RTH 1000 unikátne meracie zariadenie na trhu. Pre čo najrýchlejšie odhalenie príčin problémov má osciloskop akvizičnú rýchlosť až 50 000 priebehov/s a širokú škálu spúšťacieho systému (trigger). Navyše funkcie ako 8 kanálová logická analýza (MSO), dekódovanie priemyselných zberníc I2C/SPI, UART, CAN/LIN a iné, robia z osciloskopu RTH ideálne riešenie pri návrhu a nastavovaní napájacích systémov pracujúcich s vysokým napätím.

Osciloskop R&S RTH1002/1004 a jeho funkcie:

Akvizičný cyklus digitálneho osciloskopu sa skladá z 2 krokov:

1.       Osciloskop vzorkuje meraný signál a ukladá ho do vnútornej pamäte.

2.       Osciloskop spracováva tieto vzorky signálu a zobrazuje ich na svojom displeji.

Počas tohto intervalu spracovania a zobrazovania osciloskopu „uniká“ signál a chyby, ktoré sa v ňom mohli vyskytnúť. Tento čas sa nazýva anglicky „blind time“ - čas potrebný na spracovanie meraných signálov osciloskopom.

S akvizičnou rýchlosťou osciloskopu 50 000 priebehov/s, ktorá je 1000x rýchlejšia ako majú iné prenosné osciloskopy na trhu a možnosťou 14 typoch triggrov vidí osciloskop RTH rušenia a anomálie, ktoré ostatné osciloskopy nezachytia.

Ďalšou užitočnou funkciou na hľadanie príčin problému je mód História a segmentovaná pamäť. Táto funkcia automaticky ukladá až do 5000 priebehov (obrazoviek osciloskopu) do vyrovnávacej pamäte, na ktoré môže užívateľ spätne nahliadnuť a aplikovať všetky meracie funkcie.

V prípade výskytu viacerých anomálií na meranom signály je problematické určiť správnu spúštiacu podmienku – trigger. Riešením je aplikovať podmienku formou maskového testu. Tento test rýchlo zistí, či signál spĺňa alebo nespĺňa užívateľom definované limity a pomôže rýchlo odhaliť príčiny problému.

Prenosný osciloskop Rohde&Schwarz RTH 1000 v 2 alebo 4 kanálovom prevedení má okrem spomínaných i ďalšie funkcie. Patrí medzi ne napríklad 33 automatických meraní, FFT analýza, matematické funkcie, funkcia lupy a 2 kanálová verzia dokonca precízny multimeter. Osciloskop je možné prepojiť cez ethernet rozhranie na počítač a cez webový prehliadač zdielať jeho obrazovku, ovládať a archivovať namerané dáta.

Ak Vás osciloskop zaujal, kontaktujte nás a radi Vám ho predvedenieme u Vás na pracovisku.

Nekupujte mačku vo vreci...

 

Viete, že k vybraným prístrojom z tejto kategórie ponúkame ukážku zdrama?

Stačí nás kontaktovať a dohodnúť si stretnutie.

Kontakt

TR instruments spol. s r.o.

     Looking for reseller?

Are you looking for a sales partner?

More info