EMC, efektívne využívanie času a finančných prostriedkov

Problematika predcertifikačného merania elektromagnetickej compatibility (EMC) je veľmi dobre známa pre firmy zaoberajúce sa vývojom a výrobou elektroniky pre rôzne typy elektrických zariadení. Každé zariadenie uvedené na trh musí spĺňať požiadavky európskej legislatívy týkajúce sa noriem – maximálne prípustných limitov pre elektromagnetické vyžarovanie (jednoducho povedané „rušenie“) do napájacej siete alebo svojho okolia.

Hlavným problémom, s ktorým sa v praxi najčastejšie „vývojári“ stretávajú, je nájdenie voľného termínu v EMC skúšobniach. Po dňoch až týždňoch čakania sa takzvane dostanú na rad a dúfajú, že ich výrobok prejde bez problémov certifikovanou skúškou. Problém nastane, ak je skúška neúspešná a sú potrebné úpravy a vylepšenie. Všetko sú to hodiny práce navyše, či už priamo v skúšobni alebo na vlastnom pracovisku, s ktorými sa predtým nepočítalo.

Ak ste to práve Vy a Vaša firma, ktorá musí riešiť tieto legislatívne záležitosti, zrejme hľadáte riešenie, ktoré Vám zjednoduší prácu, ušetrí čas a nakoniec i finančné náklady.

Naša firma TR instruments ponúka cenovo dostupné riešenie predcertifikačného EMC setu od nemeckého výrobcu Rohde&Schwarz. S týmito zariadeniami sa viete dôkladne pripraviť na testovanie v skúšobni priamo u Vás na pracovisku a získate tým s veľkou pravdepodobnosť úspešnú certifikáciu.

Jedná sa o nasledovné predcertifikačné testy:

-          Meranie vyžarovania do napájacej siete cez umelú sieť LISN

-          Meranie vyžarovanie do okolia pomocou sond na blízke pole

 

Tejto problematike z pohľadu prístrojového vybavenia sa viac venujeme v tomto odkaze.

Ak máte záujem o technickú konzultáciu a prezentáciu EMC setu u Vás na pracovisku, kontaktujte nás.

tri@trinstruments.cz

+420 541 633 670

Kontakt

TR instruments spol. s r.o.

     Looking for reseller?

Are you looking for a sales partner?

More info