Modernizácia učebne pre Žilinskú univerzitu

Reprezentativné priestory s obmedzeným rozpočtom

V tomto roku sme pre Fakultu elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity v Žiline dokončili projekt obnovy jednej z učební pre odbornú výučbu. Hlavným prianím zákazníka bolo v tomto prípade vybaviť učebňu maximálne reprezentatívne, avšak s prihliadnutím na obmedzené investičné prostriedky. Toto zadanie sme splnili s použitím laboratórneho nábytku Nemeckého výrobcu ELABO GmbH.

Kvalitní elektro laboratorní stoly ELABO.

Zadanie a príprava realizácie

Plánovanie aj realizácia projektu bola čiastočne komplikovaná opatreniami proti šíreniu infekčných ochorení, avšak aj napriek tejto situácii sme boli schopní s využitím online stretnutí špecifikovať ciele zákazníka a na ich základe potom pripraviť prvú variantu projektu a cenovú ponuku.

Toto riešenie sme ďalej ladili tak, aby úplne vyhovovalo potrebám univerzity aj jej finančným možnostiam.

Obvyklým postupom potom bola príprava vizualizácií a ich priebežná diskusia so zákazníkom s prihliadnutím na možnosti stavebné, finančné aj praktické.

Pri finálnom dodaní sme nakoniec oddelili vlastné odovzdanie materiálu a inštaláciu, pretože aj stavebné úpravy v mieste inštalácie boli komplikované už spomínanými opatreniami. Zákazníkovi sme sa snažili vyjsť maximálne v ústrety.

Zpracování vizualizace při dodávkách nábytku pro výuku.

Hľadáte niečo sofistikovanejšieho?

Naša referenčná zákazka pre Univerzitu Pardubice.

Popis navrhnutého riešenia

Na realizáciu sme využili systém laboratórneho nábytku Primus ONE od nemeckej firmy ELABO. Tento systém vďaka svojej variabilite umožňuje úpravy mnohých parametrov priamo podľa priania zákazníka. Použitím farebných panelov, v tomto prípade vo farbe Signálna červená, a profilov z eloxovaného hliníka vznikol moderný a reprezantatívny vzhľad celej miestnosti.

Do ľavého nadstavbového stĺpika sme navrhli a inštalovali modul s odnímateľným kľúčom na zapnutie každého z inštalovaných stolov, tlačidlo na vypnutie stola a 2 ks zásuvky 1/N/PE, 230V 16A. V pravom profile je potom umiestnený panel vybavený bezpečnostným vypínačom TOTAL STOP a 3 kusy zásuviek 1/N/PE, 230V 16A.

Hĺbka dosky stola a umiestnenie vybavenia do krajných stĺpikov bolo navrhnuté tak, aby sa maximálne efektívne využila plocha stola pre teoretickú aj praktickú výučbu študentov a vyučujúci získal maximálny prehľad o dianí v učebni.

Pracoviská typu ELABO Primus ONE majú certifikovanú nosnosť 500 kg a sú vyrobené z odolných materiálov, umožňujúcich napríklad jednoduchú údržbu. Aj napriek vyššej prvotnej obstarávacej cene oproti niektorým, najmä východným konkurentom, je zaistená dlhodobá výdrž a tým aj uchovanie hodnoty investície na mnoho rokov.

Súčasťou dodávky bol aj učiteľský stôl, ktorý sme z dôvodu optimalizácie ceny navrhli z jednoduchšieho systému ELABO Primus Basic. Dodávka celkovo zahŕňala aj 10 ks jednoduchých stoličiek pre študentov a jednu ergonomicky nastaviteľnú stoličku pre vyučujúceho.

V súčasnosti je táto učebňa využívaná v rámci teoretickej i praktickej výučby a taktiež s veľkým úspechom pre reprezentatívne akcie Fakulty elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity v Žiline.

Pohled z pozice vyučujícího do modernizované učebny Žilinské univerzity.

Máte záujem o niečo podobné? Zaujímá Vás cena?

Pošlite nám kontakt, ozveme se Vám. Prípadne sme k zastihnutiu tu:

Kontakt

TR instruments spol. s r.o.

     Looking for reseller?

Are you looking for a sales partner?

More info