RF rušenie vo výrobných priestoroch

Moderné výrobné podniky za účelom automatizácie výrobných procesov používajú okrem klasickej káblovej i bezdrôtovú (wireless) komunikáciu na prenos riadiacich signálov a dát. Práve tu vzniká nežiadúce riziko zarušenia komunikačného kanálu inými zdrojmi. Tieto rušenia je dôležité mať pod kontrolou a vedieť lokalizovať ich zdroj, pretože môžu negatívne ovlyvniť výrobné zariadenia a tým znížiť ich produkciu.

RF interferencie sú pre ľudské oko neviditeľné. Zdroj týchto interferencií ich môže generovať neúmyselne, v náhodných časových intervaloch alebo na rôznych miestach vo výrobnej hale. Ak máte takýto problém u Vás vo firme alebo chcete byť do budúcna len pripravený čeliť možným rizikám, určite Vám vieme s týmto problémom pomôcť.

Naša firma TR instruments v spolupráci s nemeckým výrobcom Rohde&Schwarz ponúka prenosný, batériovo napájaný analyzátor spektra FPH so šírkou frekvenčného pásma od 100 Hz do 44 GHz. Funkcia zobrazenia spektrogramu a záznamu frekvenčného spektra Vám pomôže zachytiť i krátkodobé rušenia, ktoré by inak zostali nezaznamenané. Z pohľadu dlhodobého záznamu je možné sledovať spektrum v trvaní až 999 hodín. Následná analýza sa robí buď priamo z analyzátora alebo namerané dáta sa jednoducho presunú do PC softvéru, ktorý umožňuje podrobnejšiu analýzu priamo z Vašej kancelárie.

Okrem iných funkcií ako sú napríklad interný predzosilňovač, meranie výkonu, EMF, EMC, analyzátor FPH ponúka i lokalizáciu zdroja rušenia. Na obrázku vpravo je vidieť vstup do výrobnej haly a umiestnenie elektronickej tabule, pri ktorej je rušenie najsilnejšie. Na tomto príklade je zdrojom rušenie práve táto informačná tabuľa.

Pre viac technických informácií k spektrálnemu analyzátor R&S FPH, možností jeho využitia a dohodnutí termínu praktickej prezentácie u Vás na pracovisku nás, prosím, kontaktujte.

Ak Vás zaujíma i predcertifikačné meranie elektromagnetickej kompatibility (EMC), i k tomuto máme čo povedať. Viac sa dočítate v nasledovnom článku.

 

tri@trinstruments.cz

+420 541 633 670

Kontakt

TR instruments spol. s r.o.

     Looking for reseller?

Are you looking for a sales partner?

More info